cinci recomandari noi despre succes, inovatie si drone

  1. Inovatia perturbatoare (disruptive innovation) este un lait-motiv la moda despre una dintre realitatile economiei mondiale, mai ales in tehnologie si Silicon Valley. Dar este si un termen folosit in exces si nu intotdeauna cu sensul pe care al trebui sa il aiba, anume acea inovatie care inlocuieste un produs existent, scotandu-l incet din piata si aruncandu-l in istorie. Uber nu este inca o astfel de inovatie, pentru ca avem inca taxi-uri. In schimb Iphone-ul a fost. Este intr-un fel un alt mod de a organiza „distrugerea creativa” a lui Schumpeter.
  2. Intr-o serie excelenta de la Wall Street Journal, lumea anului 2050 aprinde imaginatia insa porneste de la ce avem in prezent. Demografia este primul motiv de ingrijorare, pentru ca incepand de anul viitor populatia tarilor dezvoltate in varsta de a munci va scadea. Un altfel de efect malthusian, unul mult mai insidios si cu repercusiuni reale asupra modului in care se va organiza societatea viitorului atunci cand vechile realitati ale pietei muncii vor fi provocate.
  3. JK Rowling este autoarea miliardara a seriei Harry Potter, dar succesul nu a fost intotdeauna atat de previzibil. A scris primul volum in tren, intre doua slujbe si cu sabia venitului minim deasupra capului. Acum priveste in urma si ofera primele chei despre cum arata cu adevarat succesul
  4. Asistam la o prima confruntare intre doi titani ai economiei moderne, Jeff Bezos si Elon Musk. Dupa prima racheta lansata de noul venture al patronului de la Amazon au venit felicitarile de la SpaceX dar si cateva schimburi mai putin amabile. Game on!
  5. Cine se afla in spatele dronelor si cum arata viata operatorilor acestor aparate care asigura lungul alibi al indirectului intre comanda si moarte.

 

ce mai citesc.

  • Omul din castelul inalt – Philip K. Dick. acum un serial de succes de la Amazon, romanul lui Philip K. Dick prezinta istoria alternativa de dupa cel de-al doilea razboi mondial: au castigat nemtii si japonezii iar lumea arata cu totul altfel, alte constiinte, alta morala, dar poate aceeasi oameni. O viziune incordata, uneori bizara asupra istoriei, dar plina de imaginatie si sens.
  • World Order – Henry Kissinger. de la unul dintre cei mai infuenti diplomati ai secolului trecut, acum un think-thanker recunoscut vine acest volum care cuprinde esenta politicii mondiale, caldita pe picioarele uneori subrede ale aliantelor si revolutiilor din trecut, de la pacea din Westfalia, la Revolutia franceza. Ideea generala este spre prioritizarea unui sistem mondial care iese din salbaticia gandirii lui Hobbes si intre pe orbita unui „echilibru” real al puterilor.„In our time the quest for world order will require relating the perceptions of societies whose realities have largely been self-contained,”

ce filme am mai vazut.

  • The magnificent Seven – John Sturges. clasicul western inspirat din legendarul film al lui Akira Kurosawa.
  • Crimson Peak – Guillermo del Torro. noul film al regizorului mexican este o poveste vizuala in primul rand, un peisaj gotic in miscare sustinuta. Camera curge printre imagini de o frumusete desavarsita, desi povestea in sine nu ajuta foarte mult intregului edificiu.

 

daca va place dati de veste:
0