Recomandarile din aceasta saptamana incep cu un comeback: teoria austriaca a ciclurilor economice incepe sa para din ce in ce mai plauzibila. Cand bursele trec printr-o perioada de nervozitate si semnaleaza o noua recesiune, poate e bine sa ne intrebam de unde pleaca totul.

  1. Diferenta dintre bani si avutie: merita sa redescoperim aceasta inegalitate de la neintelegerea careia pleaca multe nemultumiri personale si suferinte interioare. Dar asta este unul dintre misterele banilor, inca de la inceputuri: capacitatea insidioasa de a introduce a priori iluzia bogatiei.
  2. 30 de metode de slabit dovedite stiintific. Intr-o epoca a unei continue autoflagelari personale din motive corporal-estetice, este bine sa intelegem care este logica metabolismului uman.
  3. Diferente dintre propiectia digitala si cea analogica: film vs. digital. Data viitoare cand intrati intr-un cinema poate ca aceasta distinctie va va ajuta sa intelegeti mai bine productia vizionata.
  4. Cum sa-ti antrenezi creierul pentru o performanta superioara. Desi mult timp s-a crezut ca celulele creierului nu se pot regenera, acum se stie ca reteaua neuronala este plastica: se poate modela, deci poate creste prin antrenament. Acest articol vorbeste despre cele trei tipuri de gandire: implantata, imprimata si inspirata (ultima este ingredientul magic): „We all have deep within us something special that we might call ‘inner magic’ or a talent that wants to come out, or a dream that invites us to think about exploring a new direction in our lives.”
  5. Design thinking: o metoda in 5 pasi pentru a rezolva problemele reale mai eficient

ce carti am mai citit:

  • Feeling good – David Burns. Felul in care gandim poate fi detasat de propriile obiective dar in acelasi timp putem schimba caile neuronale prin exercitiu constient
  • Doctor Sleep – Stephen King – continuarea The Shining, acelasi stil nervos, cu o incarcatura speciala care creeaza personaje disfunctionale.

ce am mai vizionat:

ce muzica am mai ascultat:

 

daca va place dati de veste:
0