Primele 5 puncte din acest an. 2016 a inceput in forta, cu  criza din brazilia, frictiunile dintre Arabia Saudita si Iran, si militiile din Oregon.

  1. Ce mai fac miliardarii planetei cu timpul lor liber? Mark Zuckerberg isi doreste sa construiasca un sistem de inteligenta artificiala pentru nevoile sale personale : „My personal challenge for 2016 is to build a simple AI to run my home and help me with my work. You can think of it kind of like Jarvis in Iron Man.”
  2. In Oregon cativa locuitori au pus bazele unei militii private pentru a face fata abuzurilor federale si au luat cu asalt un refugiu federal. Stirea creaza putin zgomot in State, mai ales din punctul de vedere al posibilelor repercusiuni asupra unei eventuale revolte.
  3. Thomas Picketty, renumitul economist care a scris Capitalul in secolul XXI, explica principalele teze din carte si mai ales cum au fost calculate statisticile despre inegalitati si care sunt masurile pe care el le are in vedere. Explicatia e academica, dar nu pare sa alunge ideea ca Marx e luat prea mult in serios.
  4. O bibliotecara a citit 164 de carti in 2015, le-a urmarit intr-un spreadsheet Google docs si are urmatorul sfat: daca simti ca nu iti place o carte, renunta sa o mai citesti fara sa te simti vinovat.
  5. Cum sa-ti dezvolti puterea mentala pentru a face parte situatiilor stresante si neprevazute: cunoaste-ti asteptarile, fii flexibil. gaseste motivatia potrivita si invata sa renunti la ancore negative.

+ o noua clasa de active poate sa apara in 2016: printre ele, posibilitea sa-ti vinzi o parte din casa

+ o noua era a descoperirilor pentru a intelege mai bine planeta

ce carti mai citesc:

ce filme am mai vazut:

  • The lost mariner
  • Macbeth: Michael Fassbender intr-un rol magistral, nebunia progresiva si tragedia propriei descompuneri morale sunt foarte bine transmise.

ce muzica mai ascult:

 

 

daca va place dati de veste:
0