Inertia din bezna trecutului si cum sa fii liber

Generatia tanara de azi din Romania este produsa in comunism. 50 de ani de colectivizare a mintii au produs peste timp automatisme si inertii mintale care s-au replicat cu usurinta intr-un peisaj post-comunist in care singura constanta era nostalgia dupa trecut.

Nu exista vinovati altii decat marsul istoriei si pe undeva e normal si de inteles ca noii romani sa poarte in ei uniformizarea trecutului ca un lant peste care este greu de trecut. De aceea modul de a se imbogati material al romanilor a fost unul impulsiv, ca o exbitionare colectiva si tot de aceea acest mod a implicat un furt pe scara larga dintr-un sistem devenit corupt in lipsa centralizarii comuniste. Oamenii de afaceri care umplu acum puscariile sunt produsul acestor ani de incongruitate morala care functiona si ca o razbunare fata de trecutul absurd al plenarelor de partid.

Dar oricine, in aceasta lume noua capitalista are o sansa sa reuseasca si altfel, acum cand in sfarsit se aprind luminile lumii civilizate si cand vechile furturi nu mai pot fi reproduse la scala. Oricine, poate cu exceptia celor cu credite in franci elvetieni. Iar sansa asta exista in fiecare si incepe cu un plan.

E incredibil cum foarte multi oameni asteapta rezultate fara sa aiba un plan. E uimitor. Ca si cum rezultatele vor cadea din cer pentru ca romanul e frumos, bun la suflet si cuminte. Ei bine, nu cad din cer. Trebuie sa muncesti pentru ele si in primul rand trebuie sa le pui pe hartie. Iata ce trebuie sa faci daca vrei rezultate, in orice domeniu, in  orice arie a vietii.

  1. Scrie pe hartie planul. Vrei sa slabesti 2 kg? sau 5? sau 150? scrie pe hartie. Scrie cat ai si cat vrei sa ai si pana cand vrei sa ai atat
  2. In fiecare zi gandeste-te la o metoda prin care poti sa ajungi la scopul scris pe hartie. Vrei sa castigi un milion de dolari intr-un an? Scoate-ti degetele din fund si gandeste-te la modalitatile concrete si pe cat posibil legale (nu, sa spargi o banca cu ciorapii prietenei tale pe cap nu este o modalitate legala). Poti de exemplu sa fumezi de doua ori mai putin si banii economisiti sa-i arunci intr-un cont. Sau sa muncesti de doua ori mai mult. Sau sa vinzi ceva ce nu mai ai nevoie. Aduna ideile astea zi de zi.
  3. Fii productiv. Ziua are 24 de ore dar in realitate tu dormi 10, visezi 2, te uiti la telenovele 2, vorbesti cu prietenii despre nimic 5 si mai raman cate ore?
  4. Trezeste-te dimineata. Foarte de dimineata
  5. Mananca mai putine mizerii si mai multe alimente naturale care sa iti sustina capacitatea fizica si mentala de a face lucrurile de la celelalte puncte. Nu, big mac-ul nu este natural.
  6. Citeste mai multe carti din care poti invata ceva.
  7. Misca-te mai mult si mai cu folos. Fa-ti un abonament la sala, tine un jurnal de antrenament, mergi mai mult si mai des.
  8. Informeaza-te.Fata de la pagina 5 nu este informatie. Citeste stirile dimineata si noteaza ce si se pare ca te impacteaza.
  9. Foloseste banii pentru lucrurile de care ai cu adevarat nevoie si economiseste de la lucrurile care nu iti folosesc. Chiar este nevoie sa cumperi acel televizor cu diagonala de 80 de inch? esti orb?
  10. Mediteaza. In fiecare zi. Invata ce inseamna a medita inainte sa pufnesti in ras.

daca va place dati de veste:
0

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Va place? Dati mai departe!